Buikpijn

Jarenlang heb ik last gehad van buikpijn. Krampen links onderin mijn buik. Het was soms zo heftig dat ik nauwelijks rechtop kon staan. Toen ik hiervoor bij de dokter kwam, werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar volgde een echo en later ook nog een darmonderzoek. Vooral het laatste was geen pretje. In het ziekenhuis werd (gelukkig) niets gevonden. Toen maar weer terug naar de dokter. De dokter gaf aan dat ik een spastische darm had, ook wel het prikkelbare darm syndroom genoemd. Hier kon niets aan gedaan worden bij mij. Ook kon mij niet worden verteld wat de oorzaak was van mijn spastische darm.

 

Misschien herken je mijn verhaal wel. Ik heb namelijk in mijn omgeving al meerdere mensen ontmoet met dezelfde klachten. Gelukkig heb ik nu al een heel aantal jaren geen klachten meer.

Is het zomaar overgegaan? Nee, zeker niet. Ik ben erachter gekomen dat ik voor bepaalde voedingsstoffen een intolerantie had. Door deze voedingsstoffen niet meer te nemen, werden mijn klachten al veel minder.

Daarnaast heb ik o.a. in mijn studie voor natuurvoedingsadviseur geleerd wat de oorzaak is van een spastische darm en dat je hier wel iets aan kan doen. Door dit bij mijzelf toe te passen heb ik mijn darmen kunnen versterken. Hierdoor zijn mijn buikklachten verdwenen en daarbij is ook mijn eczeem verdwenen. Ook voel ik me sindsdien veel fitter!

 

Heb jij ook last van je darmen? Vaak kun je deze klachten verhelpen door je voedingspatroon aan te passen. Hier wil ik je graag bij helpen!