Groenten van het seizoen

Wij kiezen er vaak voor om groente en fruit van het seizoen te eten. Dit om 4 verschillende redenen:

 

Smaak: 

De smaak van groente en fruit uit het seizoen is over het algemeen beter. Het komt vers van het land, is binnen een kortere tijd in de winkel of markt en heeft niet al een tijd in een koeling doorgebracht voordat het eindelijk kan worden gegeten.  Wanneer groente en fruit langere tijd in een koeling doorbrengt, gaat er veel smaak verloren.  

 

Milieu:

Wanneer groente en fruit uit het verre buitenland zoals Brazilië wordt geïmporteerd, heeft het al een hele reis achter de rug per boot of vliegtuig. Groente en fruit uit Nederland hoeft maar een vele kortere afstand af te leggen. De belasting van het milieu is daardoor minder groot. 

 

Gezondheid:

De natuur stopt per seizoen precies de vitamines in groente en fruit die je op dat moment goed kan gebruiken. In de winter bijvoorbeeld, is groene kool bijvoorbeeld een goede keuze vanwege de aanwezige vitamine D. In de winter wordt het eerder donker en kom je niet zoveel buiten. Je lichaam maakt dan minder vitamine D aan. Met groene kool kan je het zo op een natuurlijke manier aanvullen. 

 

Prijs :

Groente en fruit van het seizoen is goedkoper. Ze komen direct van het land  en hoeven niet geïmporteerd te worden.  Er is binnen het seizoen veel aanbod waardoor de prijs op dat moment een stuk lager ligt. Zelfs bij biologische groente. 

 

Groenten van het seizoen

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November