Havermoutkoek met appel en rozijnen

Deze havermoutkoek is gemakkelijk om te maken en enorm voedzaam.

Lekker als tussendoortje, maar ook lekker bij het ontbijt.

Na het sporten is deze havermoutkoek goed voor je, door de aanwezige vezels, gezonde vetten en eiwitten. Maak dan wel de variant met de zonnebloem- of pompoenpitten.  

 

Ingrediënten

150 gram havermout

2 eieren

2 grote appels

2 eetlepels kokosolie

1,5 eetlepels koek- en speculaaskruiden of kaneel

Handje rozijnen

100 gram zonnebloempitten of pompoenpitten (optioneel)

Snufje zout

Kleine Ovenschaal

Bakpapier

 

Bereidingswijze

 

1.      Verwarm de oven voor op 180 graden.

2.      Laat een handje rozijnen in warm water weken.

3.      Mix de havermout samen met de eieren in de keukenmachine.

4.      Laat de kokosolie smelten en voeg deze bij de havermout.

5.      Rasp de appels fijn en meng dit met het havermoutmengsel.

6.      Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze ook toe (als je zonnebloempitten of pompoenpitten gebruikt, kun je deze nu ook toevoegen.

7.      Voeg de koek- en speculaaskruiden / kaneel en het zout toe en meng alles goed.

8.      Bedek de ovenschaal met bakpapier. Als je het bakpapier nat maakt, vouwt deze makkelijker.

9.      Doe het mengsel in de vorm en bak het ongeveer 50 minuten in de oven.

 

 

Wanneer je een hele bakplaat met havermoutkoek wilt maken, verdubbel dan de ingrediënten.