Havermouttaart (ontbijt)

Deze havermouttaart is ideaal om je dag mee te starten. Je hoeft 's ochtends alleen maar even een punt af te snijden en wat honing en vers fruit toe te voegen. Havermout is niet alleen heel goed voor je gezondheid, maar het is ook erg vullend. Je kunt dus wel een tijdje door na dit ontbijt.

 

Voorbereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten wachttijd

Oventijd: +/- 50 minuten

Aantal personen: Voor 6 royale punten

 

Tip: Maak deze taart een dag van te voren, zodat je 's ochtends alleen maar een punt af hoeft te snijden.

Je kunt deze havermouttaart ongeveer 2 dagen bewaren. Dek deze wel goed af.

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 25 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram ongebrande, ongezouten noten
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 bananen (het liefst goed rijp)
  • 2 eieren
  • 300 ml water
  • 3 eetlepels koekkruiden of kaneel
  • Snufje zout
  • Honing
  • Vers fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Laat de rozijnen in warm water weken
  3. Prak de bananen met een vork in een grote kom
  4. Voeg de havermout, lijnzaad, eieren, water, koekkruiden en zout toe.
  5. Knijp de rozijnen uit en voeg deze ook toe.
  6. Voeg de noten toe. Je kunt er voor kiezen om ze wat fijner te hakken, maar je kunt ze ook zo toevoegen.
  7. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel 10 minuten rusten. Het mengsel wordt zo wat steviger.
  8. Verdeel het mengsel in een taartvorm (springvorm)
  9. Bak het in ongeveer 50 minuten gaar in de oven
  10. Serveer de taart met wat honing en vers fruit