Kruidige witte kool salade

Witte kool is één van de oudste koolsoorten en is enorm gezond.  Witte kool bevat antioxidanten, ontstekingsremmende voedingsstoffen en heeft een antikankerwerking.

Witte kool is er niet alleen om te eten. Binnen de fytotherapie wordt bijvoorbeeld gewerkt met kompressen van gekneusde koolbladeren omdat deze een ontstekingsremmende en pijnstillende werking hebben. Ook wordt het gebruikt bij moeders die borstvoeding geven om stuwing tegen te gaan. 

 

Witte kool is o.a. heerlijk om te gebruiken in een salade in combinatie met fruit. 

Onderstaand recept is heel simpel en snel om te maken. 

 

Ingrediënten:

1/4 witte kool

Grote hand witte of blauwe druiven

1 appel

1 eetlepel biologische mayonaise

1,5 eetlepel Griekse yoghurt

1 eetlepel honing

1 theelepel Vadouvan-kruiden (Jonnie Boer)

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kool heel fijn. Dit kun je met de hand of in een keukenmachine doen.
  2. Halveer de druiven en snijd de appel in kleine blokjes. 
  3. Voeg de kool bij het fruit en voeg de mayonaise, Griekse yoghurt, honing en Vadouvan-kruiden toe. 
  4. Meng het geheel goed door elkaar en proef de salade.
  5. Voeg naar smaak nog wat extra kruiden of honing toe.