Snelle bladerdeeg appelsloftaart

Dit recept is een combinatie van een appelslof en een bladerdeeg appeltaart. Doordat je gebruik maakt van bladerdeeg is deze taart heel snel klaar.

 

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 20 tot 25 minuten

Aantal personen: voor 6 tot 8 stukjes

 

 

Voor het bakken van de taart maak je gebruik van een sloffenring. Heb je deze niet, dan kun je ook gebruik maken van een cakeblik. 

 

Ingrediënten:

5 plakjes roomboter bladerdeeg

2 appels

Handje rozijnen

Kokosbloesemsuiker

Kaneel

Roomboter of olijfolie om de sloffenring of het cakeblik mee in te vetten

1/2 ei

 

Voor het spijs:

60 gram amandelmeel

30 gram honing

1/2 ei

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 215 graden.
  2. Laat 5 plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Wel een handje rozijnen in lauw water.
  4. Kluts 1 ei.
  5. Maak het spijs door het amandelmeel, de honing en de helft van het geklutste ei goed met elkaar te mengen. Bewaar het geklutste ei wat je over hebt.
  6. Snijd de appels in dunne partjes.
  7. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en zet de sloffenring daarop. Vet de ring in met wat olie of boter. Wanneer je gebruik maakt van een cakeblik, vet deze dan in met olie of boter.
  8. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bladerdeeg aan de zijkanten op gelijke hoogte zijn.
  9. Verdeel het spijs over de bodem, leg daar bovenop de rozijnen en daarop de appelpartjes. Bestrooi dit met wat kokosbloesemsuiker en kaneel.
  10. Vouw de rand van het bladerdeeg dubbel naar binnen en bestrijk deze met het resterende ei. Bak de appelsloftaart 20 tot 25 minuten in de oven.