Snijbonen met satésaus en rijst

Wist je dat snijbonen heerlijk zijn met satésaus? Ik kwam op dit idee omdat snijbonen hier thuis niet echt gewild zijn. Ik vind ze heerlijk, maar de rest van het gezin heeft daar een andere mening over. Nou zijn ze hier wel dol op mijn zelfgemaakte satésaus. Door de snijbonen te combineren met de satésaus, is toch iedereen blij tijdens de maaltijd. Deze maaltijd is vegetarisch, maar kan ook gegeten worden met stukjes kipfilet door de saus.

 

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo snijbonen (zelf gesneden zijn ze het lekkerst)

1 zoete puntpaprika

1 ui

Rijst

Olijfolie

Pindakaas

Melk

Ketjap

Sambal

Gemberpoeder

Zout

Peper

1 theelepel bouillonpoeder

 

Bereidingswijze

1.      Snijd de snijbonen en kook deze in ongeveer 15 minuten beetgaar.

2.      Kook ondertussen de rijst in water met wat zout.

3.      Snijd de zoete puntpaprika en de ui in kleine stukjes en bak deze kort aan in wat olie.

4.      Voeg de snijboontjes toe wanneer deze beetgaar zijn.

5.      Maak de satésaus door een paar eetlepels pindakaas te mengen met wat melk, ketjap, een klein beetje sambal en wat   gemberpoeder. Laat dit zachtjes te koken in een steelpannetje.

       De verhoudingen van de ingrediënten kun je aanpassen naar eigen smaak.

6.      Voeg de satésaus bij de groente, voeg een theelepel bouillonpoeder toe en roer het geheel goed door.

7.      Breng het geheel eventueel verder op smaak met wat kruiden.

8.      Serveer de saus bij de rijst.