Spaghetti met spinazie en kruidenroomkaas

Deze spaghetti met spinazie en kruidenroomkaas, is eens een keer heel wat anders dan de traditionele spaghetti. In de saus wordt veel groente verwerkt, waardoor het ook nog een heel gezond is.

 

Ingrediënten

 

  • 200 tot 250 gram speltspaghetti
  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 1 grote ui
  • 250 gram champignons
  • 150 gram roomkaas
  • Olijfolie
  • Knoflook(poeder)
  • Kruidenzout (Herbamare)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepel bouillonpoeder
  • Peper
  • Kurkumapoeder
  • Geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

1.      Bak het rundergehakt in wat olijfolie en kruid deze met wat zout, peper en een snufje kurkuma.

2.      Kook ondertussen de speltspaghetti volgens de bereidingswijze.

3.      Snipper de ui en een teentje knoflook en voeg deze aan het gehakt toe.

4.      Snijd de champignons in plakjes en voeg deze ook toe.

5.      Wanneer het gehaktmengsel gaar is, voeg je de spinazie toe.

6.      Roer de roomkaas los en voeg wat zout, peper en de Italiaanse kruiden toe. Voeg naar smaak knoflook(poeder) toe.

7.      Roer de roomkaas door het spinaziemengsel en laat het geheel een tijdje sudderen.

8.      Breng het geheel op verder op smaak met 1,5 eetlepel bouillonpoeder en eventueel nog wat zout, peper en knoflookpoeder.

9.      Serveer de saus bij de speltspaghetti.

 

10.   Lekker met wat geraspte kaas erover.