Je eigen Jufka maken is heel simpel en veel gezonder en goedkoper dan wanneer je ze bij de cafetaria haalt.
Wat heb je nodig?
Wraps (zelfgemaakt zijn ze het lekkerst en veel gezonder)
IJsbergsla
Ui
Paprika
Champignons
Komkommer
Kipfilet
Shoarmakruiden (van het eigen merk van de AH, hier zitten geen toevoegingen in)
De hoeveelheden van de ingrediënten zijn naar eigen smaak in te vullen.
1. Maak een aantal wraps
2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze met flink wat shoarmakruiden
3. Bak de kipfilet in wat olijfolie of roomboter en snijd ondertussen de ui, paprika en champignons
4. Voeg de ui, paprika, en champignons toe aan de kipfilet en bak dit mee totdat alles gaar is.
5. Snijd ondertussen de ijsbergsla fijn en de komkommer in kleine blokjes
6. Vul de wrap nu met ijsbergsla, komkommer, kipfilet en de andere groenten.
7. Vouw de wrap dicht (ook de zijkanten) en leg deze nog even onder de gril.
Serveer de jufka met een frisse salade!
Recept wraps (ongeveer 3 wraps)
120 gram (spelt)bloem
4 eetlepels olijfolie
snufje zout
75 ml handwarm water
1. Voeg alle ingrediënten samen en kneed het tot een soepel deeg.
2. Maak balletjes van het deeg
3. Leg de balletjes in een schaal onder een vochtige theedoek en laat het 20 minuten rusten
4. Rol daarna het deeg uit tot wraps. Dit kun je het beste doen op een met bloem bestrooide ondergrond
5. Bak de wraps even om en om in een droge pan
Het maken van mooie dunne, ronde wraps vergt wat oefening. Zijn ze niet helemaal rond? Geen probleem. Ze smaken net zo goed!
Je kunt ook een hele stapel wraps maken en invriezen.