Appelcrumble, daar kun je mij wakker voor maken!
Appelcrumble is heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje of als toetje.
Ik heb deze appelcrumble gemaakt als ontbijt. Heerlijk met wat kwark en honing.
Ingrediënten voor 3 tot 4 personen
100 gram speltbloem of speltmeel
40 gram koude ongezouten roomboter
30 gram kokosbloesemsuiker
2 (biologische) appels
Kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de speltbloem met de kokosbloesemsuiker.
- Snijd de roomboter in kleine blokjes. Voeg het toe aan het meelmengsel en kneed het met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
- Snijd de appels in schijfjes. Wanneer je biologische appels gebruikt, kun je de schil om de appel laten.
- Leg de schijfjes appel in een ovenschaal en strooi er flink wat kaneel over.
- Leg de crumble over de appel en verdeel dit gelijkmatig.
- Zet de appelcrumble ongeveer 25 minuten in de oven.