Dit heerlijke gerechtje viel erg in de smaak toen ik deze voor het eerst introduceerde tijdens de kookworkshop 'Vergeten Groenten'.
Dit gerechtje kan zowel als hapje en als bijgerecht worden geserveerd. Gebruik je het als hapje, neem dan een half plakje bladerdeeg. Gebruik je het als bijgerecht, neem dan een
heel plakje bladerdeeg.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: +/- 20 minuten
Aantal personen: voor 6 pasteitjes of 12 kleine pasteitjes
Ingrediënten
+/- 200 gram pastinaak
300 gram (biologisch) rundergehakt
1 ui
+/- 10 gram verse selderij
2 eetlepels worcestersaus
2 theelepels paprikapoeder
Zout
Peper
Olijfolie
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Schil de pastinaak met een dunschiller en rasp deze grof.
-
Snipper de ui en snij de selderij fijn
-
Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestersaus en paprikapoeder
-
Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Bak het gehaktmengsel totdat het gaar is. Breng eventueel nog wat meer op smaak met zout en
peper.
-
Laat het vocht van het gehaktmengsel weglopen en verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg. Wanneer je kleine pasteitjes wilt maken,
halveer je de bladerdeegplakjes eerst diagonaal.
-
Vouw de bladerdeegplakjes diagonaal dicht, zodat er een driehoekje ontstaat. Druk de randjes met een vorkje goed dicht.
-
Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een los geklopt eitje.
-
Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.