Mango-Kwarktaart met een amandelbodem

Deze kwarktaart is heel snel te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig.

Doordat de bodem van amandelmeel is gemaakt is deze heel anders van smaak dan een bodem van bloem of biscuit. Het frisse van de kwark combineert heel goed met het zoete van de bodem.

De mango kan ook vervangen worden door ander zacht fruit. 

 

Voorbereidingstijd: 10 tot 15 minuten

Koeltijd: 2 uur

Aantal personen: 10 tot 12 stukjes

 

Serveertip: Lekker met wat zelf geklopte slagroom en vers fruit.

 

Ingrediënten:

Bakblik +/- 24 cm doorsnede

1 vel bakpapier

 

Bodem

180 gram amandelmeel

50 gram honing

20 gram kokosolie

 

Kwarkmengsel

500 gram volle kwark (of 500 gram Griekse yoghurt 10% vet)

 200 gram mango (vers of uit diepvries)

6 blaadjes gelatine of 9 gram gelatinepoeder

 Honing (optioneel)

Citroensap (optioneel)

 

Bereidingswijze: 

Bodem

  1. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier.
  2. Verhit de kokosolie totdat deze helemaal gesmolten is.
  3. Meng de amandelmeel, honing en kokosolie door elkaar. Je kunt eventueel een staafmixer gebruiken om een wat fijnere structuur te krijgen.
  4. Leg het mengsel in het bakblik en druk dit stevig aan met je handen. Zet het bakblik alvast in de koelkast.

 

Kwarkmengsel

  1. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  2. Pureer het fruit met een vork of een staafmixer. Verwarm het fruit in een pannetje en voeg de gelatineblaadjes één voor één toe totdat deze helemaal opgelost zijn.
  3. Meng de fruitpuree met de kwark. Voeg eventueel naar smaak nog wat honing en/of citroensap toe.
  4. Giet het mengsel over de bodem en zet het minimaal 2 uur in de koelkast.