Deze kwarktaart is heel snel te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig.
Doordat de bodem van amandelmeel is gemaakt is deze heel anders van smaak dan een bodem van bloem of biscuit. Het frisse van de kwark combineert heel goed met het zoete van de bodem.
De mango kan ook vervangen worden door ander zacht fruit.
Voorbereidingstijd: 10 tot 15 minuten
Koeltijd: 2 uur
Aantal personen: 10 tot 12 stukjes
Serveertip: Lekker met wat zelf geklopte slagroom en vers fruit.
Ingrediënten:
Bakblik +/- 24 cm doorsnede
1 vel bakpapier
Bodem
180 gram amandelmeel
50 gram honing
20 gram kokosolie
Kwarkmengsel
500 gram volle kwark (of 500 gram Griekse yoghurt 10% vet)
200 gram mango (vers of uit diepvries)
6 blaadjes gelatine of 9 gram gelatinepoeder
Honing (optioneel)
Citroensap (optioneel)
Bereidingswijze:
Bodem
Kwarkmengsel