Tagliatelle met spinazie
Voor 2 tot 3 personen
5 tot 7 nestjes tagliatelle
600 gram spinazie
½ bakje (kastagne)champignons
1 ui fijngesneden
1 teentje knoflook geperst
+/- 150 gram zalm of 150 gram kipfilet in kleine stukjes
Pijnboompitten (optioneel)
1 beker biologische slagroom
Zout
Peper
Kurkuma
Biologische bouillonpoeder
Italiaanse kruiden
Kipkruiden (wanneer je kipfilet gebruikt in dit gerecht)
Geraspte kaas (optioneel)
1. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
2. Fruit de ui, knoflook en eventueel de pijnboompitten kort aan.
3. Snijd de kipfilet of zalm in kleine stukjes.
4. Kruid de kipfiletstukjes met kipkruiden en bak deze mee / kruid de zalmstukjes met zout en peper en bak deze mee.
5. Voeg wanneer de kip of zalm gaar is de plakjes champignons toe en bak deze mee.
6. Voeg vervolgens elke keer een klein beetje spinazie toe. Wanneer de spinazie voldoende is geslonken voeg je het volgende deel toe.
7. Wanneer je alle spinazie hebt toegevoegd, voeg je de beker slagroom toe.
8. Laat de saus even zachtjes inkoken.
9. Breng het geheel op smaak met wat zout, peper, een klein beetje kurkuma, een half theelepeltje bouillonpoeder en wat Italiaanse kruiden. Proef de saus. Wanneer het te flauw is kun je naar eigen smaak wat extra kruiden toevoegen.
10. Wanneer de saus te dun is kun je wat (spelt)bloem of maïzena aanlengen met wat water en toevoegen aan de saus zodat deze wat meer gaan binden.
11. Kook ondertussen de tagliatelle.
12. Wanneer de tagliatelle klaar is voeg je bij de saus en roer je het geheel door elkaar.
13. Op je bord kun je eventueel wat geraspte kaas toevoegen.
Lactosevrij: Gebruik haverroom i.p.v. slagroom
Glutenvrij: Gebruik rijstnoedels i.p.v. tagliatelle
Geen kip of zalm: Dit gerecht is ook lekker met ongezouten cashewnoten. Deze voeg je bij stap 4 toe.