Hartige Italiaanse muffin

Deze muffins zijn anders dan de normale muffins. De binnenkant is broodachtig en de smaak is hartig. Een heerlijk tussendoortje, maar ook lekker als ontbijt.

 

Ingrediënten voor 6 muffins

150 gram speltbloem

1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder

110 ml karnemelk

1 ei

100 gram geraspte kaas

1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

6 zongedroogde tomaatjes

 

Bereidingswijze

1.      Verwarm de oven voor op 200 graden.

2.      Doe de speltbloem, het bakpoeder, de karnemelk, het ei, de geraspte kaas en de Italiaanse kruiden in de keukenmachine en meng het door elkaar. Je kunt het ook met een garde mixen.

3.      Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en roer deze door het beslag.

4.      Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes en bak ze in ongeveer 30 minuten in de oven af.

5.      Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen.

 

 

Je kunt de muffins 2-3 dagen in een afgesloten verpakking bewaren. Je kunt ze ook invriezen.