Andijvie in bladerdeeg

 

Ingrediënten voor 4 personen

6 plakjes bladerdeeg

2 el olijfolie

1 ui gesnipperd

1 grote krop andijvie (in repen gesneden)

170 gram cashewnoten grof gehakt *

4 eieren

1 bekertje, 125 ml, crème fraîche

75 gram geraspte kaas

 

Bereidingswijze

1.      Verwarm de oven voor op 200 graden.

2.      Bedek de bodem en zijkanten van de ovenschaal met de bladerdeegplakjes.

3.      Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui.

4.      Wanneer je kipfilet gebruikt, bak je deze tegelijkertijd met de ui.

5.      Voeg de andijvie in 2 of 3 porties toe.

6.      Laat het vocht verdampen. Wanneer er veel vocht vrij komt, giet het dan even af.

7.      Voeg de cashewnoten toe.

8.      Breng het geheel op smaak met zout en peper

9.      Klop de eieren los met de creme fraich, d de kaas en zout en peper naar smaak.

10.  Doe het groentemengsel in de ovenschaal.

11.  Giet het eimengsel erover.

12.  Vouw de opstaande randjes bladerdeeg naar binnen.

13.  Versier de ovenschotel eventueel met wat vormpjes, uitgestoken uit bladerdeeg.

 

14.  Deze ovenschotel is na ongeveer 30 minuten in de oven klaar. 

 

 

*De cashewnoten kunnen vervangen worden door stukjes kipfilet. Kruid de kipfilet met (biologische) kipkruiden.