Kruidige bloemkoolsoep

 

Bij soep denk ik nou niet direct aan bloemkoolsoep. Toch is deze soep verrassend lekker! Echt een verwarmend soepje om als lunch te eten op een gure herfstdag. 

 

 

Deze soep is simpel om te maken en de ras el hanout geven deze soep een verrassende smaak. 

 

Voor 4 kommen soep

 

Ingrediënten

1 bloemkool

Olijfolie

1 ui, gesnipperd

1 theelepel tijm

1 kruimige aardappel, geschild, in kleine blokjes

1 liter groentebouillon

2 theelepels ras el hanout (Jonnie Boer)

Ongezouten cashewnoten

Zout

Peper

 

Extra: Staafmixer of blender

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloem in kleine roosjes.
  2. Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bloemkoolroosjes, aardappelblokjes en de tijm erdoor.
  3. Voeg de bouillon  en de ras el hanout kruiden erbij en kook het geheel zachtjes tot de aardappels en bloemkool gaar zijn (10 tot 15 minuten).
  4. Pureer het geheel tot een mooie gladde soep. Voeg ze nodig nog wat kruiden en zout en peper
  5. Voeg wanneer je de soep hebt opgediend, per bord een klein handje (of iets meer ;) cashewnoten toe.