Deze groentewrap is lekker als lunch, maar kan op een warme dag ook goed gegeten worden in plaats van de warme maaltijd of als bijgerecht bij de BBQ.
Bij de wrap maak je een lekkere kruidensaus om de wrap in te dippen.
Ingrediënten voor 1 persoon
2 grote Chinese kool bladeren
2 - 3 plakjes gerookte zalm
Roomkaas
Halve avocado in dunne plakjes gesneden
1 kleine winterwortel fijn geraspt
Kwart rode paprika in dunne reepjes gesneden
Dille
Voor de kruidensaus
1 eetlepel kwark
1 kleine eetlepel mayonaise (suikervrij)
Oregano
Basilicum
Citroen- of limoensap
Zout
Peper
Honing
Bereidingswijze
- Spoel de Chinese kool bladeren af en laat ze goed uitleggen. Dep de bladeren eventueel droog.
- Halveer een avocado. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
- Rasp de winterwortel heel fijn.
- Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Leg een Chinese kool blad op een bord.
- Snijd de harde kern uit het blad.
- Leg de helft van de zalm op het blad.
- Bestrijk de zalm met wat roomkaas.
- Leg daarop de helft van de paprika en de wortel en strooi wat dille over het geheel.
- Rol het geheel op en snijd de wrap doormidden. Je kan met een prikkertje de wrap bij elkaar houden.
- Maak van het andere Chinese kool blad nog een wrap.
De kruidensaus
- Meng de kwark, mayonaise en wat citroensap door elkaar.
- Voeg oregano, basilicum, zout en peper naar smaak toe.
- Zoet de saus eventueel met een klein beetje honing.
Dip de wraps in de kruidensaus.