Linzenschotel met kipfilet en rijst

 

Linzen zijn geen groenten, zoals veel mensen denken, maar peulvruchten. Voor veel mensen nog vrij onbekend. Erg jammer want linzen zijn erg lekker, gezond, enorm voedzaam en heel gemakkelijk te bereiden. 

Linzen bevatten veel ijzer, vezels en eiwitten. Ook bevatten ze zetmeel. Deze zetmeel geeft ons langdurig energie en zorg voor een goede bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevatten linzen o.a. vitamine B en antioxidanten. Kortom, linzen moet je gewoon een keer proberen.

 

 

Ik kwam in de Allerhande een recept tegen met linzen. Ik heb het hier en daar naar eigen smaak wat aangepast. Het resultaat was een heerlijke, voedzame linzenschotel! Je kunt gebruik maken van gedroogde linzen of linzen uit pot of blik. Kies bij linzen uit pot of blik altijd voor een variant zonder toegevoegde suikers. Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van linzen uit blik. 

 

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden

1 kipfilet (+/- 150 gram)

Olijfolie

2 theelepels Al-Andalus kruiden van Jonny Boer

Zout (Keltisch of Himalaya zout)

400 gram linzen

200 gram mais

1 kopje rijst (basmati- of zilvervliesrijst)

½ theelepeltje bouillonpoeder

 

1. Kook de rijst volgens bereidingswijze in water met een half theelepeltje bouillonpoeder 

2. Snijd de ui en fruit deze aan in wat olijfolie

3. Snijd ondertussen de kipfilet en paprika en voeg deze aan de ui toe

4. Voeg 1 flinke theelepel Al-Andalus kruiden toe

5. Doe de linzen en de mais in een vergiet en spoel deze goed om

6. Wanneer de kipfiletstukjes gaar zijn, kun je de linzen en mais toevoegen

7. Laat het geheel ongeveer 10 min rustig garen met het deksel op de pan

8. Voeg wanneer de linzenschotel gaar is een theelepel Al-Andalus kruiden en  wat zout toe

9. Wanneer de rijst gaar is, giet je deze af en meng je dit door de linzenschotel 

10. Je kunt de linzenschotel, mocht het nodig zijn, verder op smaak brengen met nog wat Al-Andalus kruiden en zout

 

Lekker met een frisse salade of rauwkost!