Ingrediënten
Bloemkool
Aardappelschijfjes
Rundergehakt (50 tot 75 pram p.p.)
Gehaktkruiden
(biologische) bouillonpoeder
Zout
Peper
Olijfolie
Roomboter (ongezouten), ongeveer 20 gram
(spelt)bloem
Room of melk
Geraspte kaas, +/- 100 gram
Bieslook
- Kook de bloemkool met een klein beetje zout beetgaar.
- Kook ondertussen ook de aardappelschijfjes kort zodat ze goed gaar zijn. Je kunt ook zelf aardappelschijfjes maken door aardappels te schillen en in schijfjes van 1 cm dik te
snijden.
- Bak de gehakt rul in wat olijfolie en voeg daaraan wat gehaktkruiden en een half theelepeltje bouillonpoeder toe.
- Leg het gehakt op de bodem van de ovenschaal, leg daar de bloemkool bovenop en dek af met een laag aardappelschijfjes.
- Maak een blonde roux met de boter en de bloem (Boter in een steelpannetje laten smelten. Als het volledig gesmolten is 2 grote eetlepels bloem toevoegen en kort aanbakken). Leng aan met wat
vocht van de bloemkool en voeg nog wat room of melk toe. (reken ongeveer 2 dl vocht voor een dik vloeibare bechamelsaus). Roer, van het vuur, de helft van de kaas door de saus. Kruid naar
smaak met bouillonpoeder, zout, peper en bieslook.
- Verdeel de saus over de aardappels
- Verdeel de rest van de kaas over de ovenschotel en zet onder de ovengrill tot het kaaskorstje mooi gekleurd is.