Pancakes

 

 

Heerlijk vind ik ze als ontbijt, maar je kunt ze ook prima eten als lunch. Leuk om in het weekend te maken wanneer je wat meer tijd hebt. 

Pancakes zijn lekker met honing, kaneel of cacaopoeder, vers fruit en om het echt een feestje te maken wat zelfgeklopte slagroom gezoet met honing. 

Daar kom ik ’s ochtends mijn bed wel voor uit.

Wanneer je pancakes van het juiste meel maakt (spelt wordt beter door de darmen verwerkt dan tarwe) en ze bakt in olijfolie of roomboter,  is er niks mis mee. Zeker wanneer je er fruit bij eet is het een heerlijk en gezond ontbijtje!

Ingrediënten:

115 g speltbloem of speltmeel.

3 eieren

2dl karnemelk (door de zuren in de karnemelk kan de bakpoeder beter zijn werk doen)

theelepel (wijnsteenzuur)bakpoeder 

snuf zout

 

Voorbereiding

Om de pancakes extra luchtig te maken moet je de eieren scheiden. Klop het eiwit stijf.  

De eigelen mix je met de bloem, karnemelk, zout en (wijnsteenzuur)bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit er voorzichtig doorheen.

 

Bereidingswijze

In een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. Als de ene kant bruin is, draai je de pancake om. Bak de pancakes op laag vuur. Ze garen dan mooi van binnen en branden niet zo snel aan. 

 

Eet smakelijk!