Pompoen is voor veel mensen een onbekende groente. Heel jammer eigenlijk, want pompoen is heerlijk zacht en zoet. 

Deze soep is heel simpel en snel te maken. Wanneer je wat over hebt, kunt je het invriezen. Zo kun je nog een keer genieten van dit heerlijke soepje!

 

Ingrediënten

1 biologische oranje pompoen
 2 uien
1 liter groentebouillon
Roomboter of kokosolie
Zout
Zwarte peper

Kurkuma

Crème fraiche (optioneel)
Gemalen komijn (djintan)
Zoete aardappel (optioneel)
Winterwortel (optioneel)

 

Bereidingswijze 

  1. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draden en snijd de pompoen in stukjes (mag met schil).
  2. Snijd de uien in stukjes.
  3. Fruit de ui in wat boter. Voeg daar wat zwarte peper en kurkuma bij.
  4. Voeg de pompoen toe en roerbak ongeveer 10 minuten op laag vuur.
  5. Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  6. Doe alles in de blender en maak er een gladde soep van.
  7. Doe de soep terug in de pan en voeg een snufje gemalen komijn toe.
  8. Voeg een paar lepels (naar smaak) crème fraiche toe en roer dit voorzichtig door de soep.
  9. Proef of de soep op smaak is. Indien gewenst nog wat extra bouillonpoeder en kruiden toevoegen. Als de soep te dik is kun je wat extra water toevoegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optioneel:

 

Er kan eventueel een zoete aardappel of winterwortel in kleine stukjes toegevoegd worden. Voeg deze dan tegelijkertijd met de pompoen toe. 

Pompoensoep