Wraps met Chinese kool en gerookte zalm

Wrap met Chinese kool en gerookte zalm

 

Deze gezonde en snelle wraps zijn heerlijk in het weekend!  Door deze wraps te maken, krijg je veel groente en goeie omega 3 vetten binnen. Bij deze wraps heb ik een heerlijk dipsausje toegevoegd.

Ik leg deze wraps onder de gril. Heb je geen gril? Geen probleem. Het kan ook prima in de oven.

 

Ingrediënten voor 2 personen

 2 grote wraps

+/- ½ Chinese kool

1 winterwortel in julienne reepjes

1 bosui in dunne plakjes

½  paprika in dunne reepjes

½  komkommer in kleine blokjes

3 plakjes gerookte zalm

 

Dipsaus

1 eetlepel volle kwark, volle yoghurt en Griekse yoghurt

1 kleine eetlepel mayonaise (het liefst suikervrije mayonaise van AH)

Honing

Zout en peper

Dille

 

Bereidingswijze

 

Wrap

1.      Verwarm de oven voor op 180 graden (alleen als je geen gril gebruikt).

2.      Snijd ongeveer 1/3 van de Chinese kool fijn en spoel dit goed af.

3.      Leg een wrap op een bord.

4.      Voeg de helft van de Chinese kool, winterwortel, bosui, paprika en komkommer op het blad.

5.      Leg daarop 1,5 plakje zalm. Verdeel alles zo, zodat er over de hele breedte gerookte zalm en groente ligt.

6.      Rol het geheel nu voorzichtig op

7.      Maak de tweede wrap.

8.      Doe de wraps even onder de gril of wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.  

 

Dipsaus

1.      Doe de kwark/yoghurt, mayonaise in een kommetje en roer dit goed door elkaar.

2.      Voeg wat zout, peper en dille toe. De hoeveelheid kan naar eigen smaak.

3.      Voeg naar eigen smaak wat honing toe.