Zomerstamppot

Stamppot kan in de zomer ook heerlijk zijn. Deze stamppot is snel gemaakt en lekker knapperig door de rauwe witlof!

Deze stamppot kun je vegetarisch eten, maar is ook heerlijk met draadjesvlees of een gehaktbal!

 

Ingrediënten

300 gram aardappels

150 gram aardappels

400 gram witlof

400 gram snijbonen

t theelepel mosterd

100 gram geraspte kaas

4 eieren

1 bekertje crème fraise

Zout

Peper 

Nootmuskaat 

 

Bereidingswijze

1.      Schil de aardappels en zoete aardappels. Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in licht gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar (de aardappels en zoete

aardappels kunnen bij elkaar in de pan.

2.      Snijd ondertussen de snijbonen in smalle reepjes en kook deze 10 tot 15 minuten in licht gezouten water.

3.      Kook de eieren 6 tot 7 minuten en zet deze in koud water wanneer ze klaar zijn.

4.      Verwijder de harde kernen uit de witlof en snijd de witlof in smalle reepjes.

5.      Giet de aardappels af wanneer deze gaar zijn. Voeg een bekertje crème fraise en een theelepel mosterd toe aan aan de aardappels. Stamp de aardappels totdat je een mooie puree hebt.

6.      Voeg de snijbonen, witlof en de geraspte kaas toe aan de aardappels en meng het geheel goed door elkaar.

7.      Breng het geheel verder op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.

8.      Snijd de eieren in plakjes en leg deze bij het serveren op de stamppot.