Zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Een fantastische variant op de gewone zuurkoolstamppot!

Laat je verrassen door de combinatie van zoete aardappel en zuurkool. Deze zuurkoolstamppot is heerlijk in combinatie met hachee of een (rode) uien-jus. 

 

Ingrediënten

Kruidenzuurkool (ongeveer 250 gram p.p.) 

Zoete aardappels*

Biologische aardappels

Roomboter

Zout

Peper

*Vervang de helft van de hoeveelheid aardappels die je normaal  zou gebruiken door zoete aardappels.

 

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels goed af en snijd ze in grove stukken (met schil).
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ook deze in grove stukken.
  3. Doe de aardappels en zoete aardappels in een ruime pan met een laag water en verdeel de zuurkool over de aardappels.Voeg wat zout toe.
  4. Kook het geheel totdat de aardappels goed gaar zijn.
  5. Giet het geheel af, maar bewaar het kookvocht wel.
  6. Stamp het geheel en voeg wat klontjes roomboter toe. Als het te droog is kun je nu wat kookvocht toevoegen.
  7. Maak op smaak met wat gemalen peper.