Een fantastische variant op de gewone zuurkoolstamppot!
Laat je verrassen door de combinatie van zoete aardappel en zuurkool. Deze zuurkoolstamppot is heerlijk in combinatie met hachee of een (rode) uien-jus.
Ingrediënten
Kruidenzuurkool (ongeveer 250 gram p.p.)
Zoete aardappels*
Biologische aardappels
Roomboter
Zout
Peper
*Vervang de helft van de hoeveelheid aardappels die je normaal zou gebruiken door zoete aardappels.
Bereidingswijze
- Was de aardappels goed af en snijd ze in grove stukken (met schil).
- Schil de zoete aardappels en snijd ook deze in grove stukken.
- Doe de aardappels en zoete aardappels in een ruime pan met een laag water en verdeel de zuurkool over de aardappels.Voeg wat zout
toe.
- Kook het geheel totdat de aardappels goed gaar zijn.
- Giet het geheel af, maar bewaar het kookvocht wel.
- Stamp het geheel en voeg wat klontjes roomboter toe. Als het te droog is kun je nu wat kookvocht toevoegen.
- Maak op smaak met wat gemalen peper.