Kerrie-kool rauwkost

Deze kerrie-kool rauwkost is lekker als bijgerecht bij een warme maaltijd, maar ook heerlijk als lunch.

Voor 2 tot 3 personen.

 

Ingrediënten

+/- ¼ kool, fijn gesneden (witte kool of spitskool)

½ appel in kleine stukjes (peer, ananas of mandarijn kan ook)

1 handje ongezouten pinda’s of cashewnoten

1 handje rozijnen

Bieslook, vers of gedroogd

Kerriepoeder

Basisdressing aangevuld met 1 grote eetlepel (Griekse) yoghurt en 1 kleine eetlepel (suikervrije) mayonaise.

 De hoeveelheden in dit recept kun je aanpassen naar eigen smaak.

 

1.      Laat de rozijnen even wellen in lauw water.

2.      Meng de kool en de appel door elkaar.

3.      Voeg de rozijnen en pinda’s of cashewnoten toe.

4.      Maak de basisdressing en vul deze aan met de (Griekse) yoghurt en mayonaise.

5.      Meng dit door de rauwkost en voeg naar smaak kerriepoeder toe.

6.      Strooi wat bieslook over de rauwkost. 

 

De kool die je over hebt, kun je gesneden invriezen.

Dit kun je op een ander moment gebruiken door bijv. nasi of bami.